تحولات لبنان و فلسطین

۱۸ تیر ۱۳۹۸ - ۰۹:۵۸
کد خبر: 662770

بسته شدن تنگه هرمز توسط ایران در صورت تشدید تنش‌ها دستمایه تحلیل بیزینس اینسایدر قرار گرفته است.

پیامدهای بسته شدن تنگه هرمز

قدس آنلاین: بیزینس اینسایدر به بررسی سناریوی احتمالی بسته شدن تنگه هرمز پرداخته و پیامدهای آن را مورد ارزیابی قرار داد.

گزارش با اشاره به حافظه تاریخی ایران از تحریم‌های نفتی آمریکا و مداخله آمریکا در امور داخلی کشور، به ارزیابی تاثیرات این اقدام بر بازار نفت پرداخته است.

در گزارش بیزینس اینسایدر آمده است: تحولات اخیر در موضوع هسته‌ای ایران، سناریوی بسته شدن تنگه هرمز در سایه تشدید تحریم‌های آمریکا بیش از پیش پررنگ کرده است.

بیزینس اینسایدر با جدی توصیف کردن این موضوع، می‌نویسد در نگاهی خوش بینانه بازگرداندن شرایط به حالت طبیعی در این تنگه دست‌کم سه ماه به طول خواهد انجامید. ضمن این که احتمال گسترش درگیری‌ها از این منطقه به سراسر خلیج فارس نیز وجود دارد که در این صورت زیرساخت‌های تولید و صادرات نفت و گاز به صورت جدی آسیب می‌بینند.

در تیررس بودن پایگاه‌های منطقه‌ای آمریکا یکی دیگر از خطراتی است که آمریکایی‌ها با آن مواجه هستند.

این تحلیل در ادامه قیمت جهانی نفت را در سه حالت احتمالی بررسی می‌کند:

نخست، در حالت خوش بینانه اگر تنگه هرمز تنها برای چند روز مسدود شود یا ترافیک تنها بخشی از آن مختل شود، ذخایر جهانی نفت چندان تحت تاثیر قرار نمی‌گیرند. البته باید توجه داشت که در این حالت خوش بینانه نیز به دلیل عدم اطمینان از عرضه، قیمت نفت به صورت ناگهانی به بالای ۱۰۰ دلار به ازای هر بشکه خواهد رسید و مجددا با رفع بحران کاهش خواهد یافت.

دو، در صورت مسدود شدن کامل تنگه هرمز جریان ورود ۲۰.۷ میلیون بشکه‌ای نفت خام و فرآورده‌های نفتی به بازارهای جهانی متوقف خواهد شد و عرضه به ۴ میلیون بشکه نفت در روز از طریق خطوط لوله نفت خام عربستان سعودی و ابوظبی محدود خواهد شد. با در نظر داشتن این واقعیت که ذخایر نفت خام عربستان در تسهیلات ذخیره سازی در سراسر جهان از جمله در روترودام اروپا، اوکیناوا و چین در آسیا و سواحل خلیج آمریکا اندک است، سیستم واکنش اضطراری نفت جهان حداکثر ۲ ماه قادر به پاسخگویی به تقاضای نفت خواهد بود. ضمن این که محدودیت نرخ خروج روزانه از ذخایر استراتژیک جهانی نیز چالش بزرگی برای تامین تقاضا محسوب می‌شود. در این حالت، براساس مطالعه‌ای که در ماه آوریل ۲۰۱۸ توسط مرکز مطالعات و تحقیقات نفتی ملک عبدالله در ریاض منتشر شد در جهان بدون ظرفیت ذخیره نفت خام در شرایط بسته شدن تنگه هرمز، قیمت نفت به بشکه‌ای ۳۲۵ دلار خواهد رسید. مشابه اتفاقی که در اوج بحران لیبی در سال ۲۰۱۱ رخ داد؛

و در سومین حالت و گسترش درگیری به سراسر خلیج فارس، باید گفت حد نهایی برای قیمت نفت متصور نخواهد بود.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.